Duyuru Diğer forumların kullanıcılara yaptığı tutumlar.

Cevaplar7
Görüntüleme2K
5.00 yıldız
1 Değerlendirme
Web sitesi
www.vsroeventbot.com
Discord
Promaker
Mevcut Bakiye
180 ₺
Merhaba dostlar,

Forumumuzu açalı yaklaşık bir hafta oldu. Bu kısa süre içinde gösterdiğiniz ilgi ve katkılar bizleri gerçekten mutlu etti. Ancak ne yazık ki bu süreçte, ben ve forumumuza emek veren bazı arkadaşlarımız, uzun süredir katkı sunduğumuz vsro.org platformundan banlanmaya başladık.

Düne kadar iyi dileklerini ileten bazı kişilerin, forumumuzun beklenenden hızlı bir şekilde büyümesini gördükten sonra tavır değiştirmesi bizleri üzse de yolumuzdan döndürmeyecek. 2018 yılından bu yana bilgi paylaşmayı ilke edinmiş, bugün bile forumlarında insanlara yardımcı olmaya devam eden biri olarak bu durumu takdirlerinize bırakıyorum.

Bizim bugüne kadar kimsenin ortamını bozmak, emeğine göz dikmek ya da bir rekabet ortamı yaratmak gibi bir niyetimiz olmadı. Aksine, “Bilgi paylaştıkça çoğalır” anlayışıyla hareket ettik. Görünen o ki paylaştıklarımız bazı çevreler için rahatsız edici bir noktaya ulaştı.

Burada şunun altını özellikle çizmek isterim: Bu forumda emek veren hiçbir üyemizin katkısı karşılıksız kalmayacak. Maddi ya da manevi olarak bize destek olan herkes, bunun fazlasıyla karşılığını görecek. Katkısı yüksek olan üyelerimiz hiçbir içerikten mahrum bırakılmayacak ve Elite üyeliklerle desteklenecek.

Amacımız; kazandığımız her şeyi etkinliklerle, yatırımlarla ve paylaşımlarla tekrar sizlere döndüren, samimi ve güçlü bir aile ortamı oluşturmak. Bu platformu tam olarak bu anlayışla hayata geçirdik.

Bizler kimseye tepeden bakan, ahkâm kesen insanlar değiliz. Dostluğun, emeğin ve paylaşımın kıymetini bilen bir topluluğuz. Zaman her şeyin en net göstergesi olacak.

İyi ki varsınız, iyi ki bu yolculukta bizimlesiniz. 🤍

Merhaba arkadaşlar,
Karşı tarafın son açıklamasını okuduktan sonra, bazı noktalara netlik getirmek istedim. Amacım tartışma büyütmek değil; yıllardır bu camiada emek veren biri olarak yaşananları şeffafça paylaşmak ve topluluğun gerçekleri görmesini sağlamak.

Rakibin açıklamasındaki ana iddialara sırayla cevap vereyim:

1. "İzin talep ederek yola çıktı"
Biz kimseden izin almak zorunda değiliz bu yaklaşım zaten tepeden bakan bir tutum. Aksine, dostane bir iletişim kurmak, karşılıklı katkı sağlamak amacıyla kendileriyle görüştük ve olumlu bir hava vardı. İşte o konuşmanın ekran görüntüsü :
Ekran görüntüsü 2026-01-21 063740.png
Burada "kardeş forum" olarak desteklendik, izin alındı diye bir ifade yok. Dünyaları ben yarattım egosundan vazgeçin.

2. Perseverace, PortalDark (efsanesro) vb. isimler
Bu arkadaşlarımı 10 yıllık dostluğum nedeniyle davet ettim. Hiçbir karşılık beklemeden, samimi katkı sağlamak istediler. Aralarındaki geçmiş kişisel sorunlar (veritabanı, para karşılığı konu kaldırma iddiaları vs.) tamamen kendilerine ait ve hukuki yollarla çözülmeliydi forum üzerinden "banlatma" girişimi mantıksız.
Dikkat çekici olan: Bu kişiler forumunuzda en aktif ve hype yaratan dönemlerde sorun edilmedi, hatta bazılarına site asistanı yetkisi verildi. Şimdi benim yanıma geçince "en kötü insanlar" etiketi yapıştırılıyor. Bu tutarsızlığı topluluğun takdirine bırakıyorum.

3. "X foruma özel mesaj yoluyla davet edildiklerine dair"
Piyasadaki dostlarımız, ortak arkadaşlarımız ve benim yeni bir forum açtığımı doğal olarak bilmeleri kadar normal bir durum yok.

4. "Zararlı yazılımlardan, manipülatif içeriklerden ve güvenlik risklerinden korumayı tercih ettik"
Eğer bu üyelerin paylaşımları gerçekten riskliyse, neden forumunuzda hala profilleri altında aynı içerikler hit almaya devam ediyor? Banlanan kişilerin eski paylaşımları dururken, bizim forumda daha içerik paylaşılmadan "hırsızlık" ibaresi üstüne basılarak belirtiliyor. Bu çifte standart samimiyetten uzak. Gerçek güvenlik kaygısı varsa, tutarlı davranılmalı.

5. Maddiyat, bütçe paylaşımı ve "bir anda ortaya çıkan projeler"
Kimsenin kazancına lafımız yok. Biz sadece kendi emeklerimizden ve adil katkı sisteminden bahsettik. Forumumuz açıldıktan sonra forumunuzda "gelir paylaşımı sistemi geliyor, panel geliştiriyorum" gibi açıklamalar gelmesi ilginç. 2018'den beri katkı veren biri olarak, yıllarca elite için ödeme yaptım; bir çok konu açtım, rehber paylaştım sorunlara çözüm sağladım bunların karşılığı olarak konulara elite üyelikteki erişim hakkı bile verilmedi, üstelik cebimden para ödeyip yıllarca elite üyelik satın aldım.
Eğer bu atılımlar bizim varlığımızdan ilham aldıysa, bu bile olumlu topluluk için faydalı olur. Ama eski katkı sahiplerini dışlayıp sonra "biz para peşinde değiliz" demek tutarsız kalıyor.

Sonuç:
Bu süreç rekabet korkusundan kaynaklanıyor gibi duruyor. Biz kimsenin emeğine göz dikmedik, ortam bozmadık. Tek amacımız kaliteli içerik üretmek; katkılara, dostlarımıza gerçekten değer vermek ve samimi bir aile ortamı kurmak.
Eğer geçmişte emek veren herkes dışlanıyorsa, bu sektör için zararlı. Kapımız herkese açık özellikle emeği olanlara adil davranıyoruz.
Konuyu daha fazla uzatmanın bir manası yok. Size verdiğim son cevap olacak.

Son düzenleme:
Gün geçmiyor ki konu farklı bir noktaya çekilmesin, drama dozu biraz daha artmasın. Son üç gündür şahsım üzerinden sürekli ofansif söylemler, ithamlar ve tehditkâr ifadeler gelmeye devam ediyor. Bunlar benim için şahsi olarak önem arz etmiyor; ancak konu, suçsuz ve iyi niyetli insanların da bu süreçte hedef alınmasına ve banlanmasına geldiğinde, burada durup net bir çerçeve çizmek gerekiyor.

@Vynn ve @mr.karatas35 rumuzlu kişiler, uzun yıllardır tanıdığım, destek verdiğim, tamamen iyi niyetle hareket eden insanlardır. Bu kişiler herhangi bir forumu hedef alma, bitirme ya da organize bir hareketin parçası olma amacı taşımamışlardır. Buna rağmen, sırf bu tartışmanın tarafıymış gibi gösterilerek banlanmaları, meselenin geldiği noktayı açıkça ortaya koymaktadır.

Bugün gelinen aşamada açıkça ifade edilmiştir ki, ilgili forumda bizim konumuz altında paylaşım yapacak olan herkes banlanacaktır. Bizim tarafımızda ise böyle bir yaklaşım hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır da. Çünkü biz, insanların forum tercihlerine, başka platformlarda yazıp yazmamalarına göre tutum alan bir yapı değiliz. Bu dili ve yöntemi doğru bulmuyoruz.

Burada paylaşılan ya da paylaşacağınız tüm içerikler, paylaşıldıktan sonra içeriği üreten kişilere aittir. Aynı içeriğin başka bir forumda paylaşılması ya da bizim içeriklerimizin üçüncü kişiler tarafından alıntılanması, bizim herhangi bir yaptırım uygulamamıza ya da tavır almamıza sebep olmaz. Bu yaklaşım başından beri nettir ve değişmeyecektir.

Sürekli olarak “emek hırsızlığı”, “menfaatçilik”, “çıkarcılık” gibi ithamlar üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Oysa bizim, sıfırdan içerik üretebilecek yetkinliğe ve tecrübeye sahip bir ekibimiz olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Buna rağmen, bu söylemlerin ısrarla sürdürülmesi meseleyi tartışma olmaktan çıkarıp tamamen algı yönetimine dönüştürmektedir.

Biz kimseyle rekabet etmekten korkmuyoruz. Aksine, başka forumları olan ve burada da bulunan pek çok kişiyle karşılıklı yardımlaşarak yol alıyoruz. Bizim hassasiyet gösterdiğimiz konular çok nettir: tehdit, baskı, zorbalık ve sınır ihlalleri. Bunun dışındaki hiçbir girişim bizim için sorun teşkil etmez.

Bu noktadan sonra tercih tamamen topluluğa aittir. Zorlayıcı, ban ve tehdit diliyle ilerleyen bir anlayış mı; yoksa kimsenin tercihleri üzerinden yargılanmadığı, özgürce paylaşım yapılan bir ortam mı… Bunu herkes kendi vicdanıyla değerlendirecektir.

Bu saatten sonra yapılacak her hareket, söylenecek her söz, tarafların nasıl bir duruşa sahip olduğunu zaten kendiliğinden gösterecektir. Biz yolumuzu bu anlayışla çiziyoruz ve bu duruşumuzdan da geri adım atmayacağız.

Konu: Mevcut Tartışmalar ve Şahsım Hakkındaki Yanlış Anlaşılmalar Üzerine

Merhaba arkadaşlar,

Son günlerde vsro.org ve JoymaxHub arasında yaşanan gerginliklerde ismimin ve paylaşımlarımın "içerik kopyalama" veya "taraf tutma" gibi ithamlarla anılmasından dolayı derin bir üzüntü duyuyorum. Bu camiaya 2015 yılında adım atmış, ilk editlerini Emulator 1.88 dosyalarıyla yapmış ve o günden bugüne 942 GB’lık devasa bir kişisel arşiv oluşturmuş biriyim.

Şu noktaların netleşmesini isterim:

• Arşiv ve Emek: Paylaştığım veya paylaşacağım içerikler, 2015’ten bu yana kapanan/açılan onlarca forumdan (Elitepvpers dahil), eski dostluklarımdan (Tuna gibi isimlerden 10 yıl önce aldığım prosedürler dahil) ve kendi geliştirmelerimden oluşan şahsi birikimimdir. Bu dosyalar anonimleşmiş vSRO kaynaklarıdır ve benim için bir "hırsızlık" değil, bir "miras" niteliğindedir.
  • Tarafsızlık: Ben bir forumun diğerine üstünlüğünü savunmak için burada değilim. vsro.org’un piyasaya vurduğu damgayı ve emeğini her zaman takdir ettim, yeni başlayanlara her zaman orayı önerdim. JoymaxHub tarafında ise sadece eski bir dostuma, yeni başladığı bu yolda elimdeki kaynaklarla destek olmak istedim. Bu, bir tarafa savaş açmak değil, sektöre içerik kazandırma çabasıdır.
  • Haksız Banlanma Süreci: Daha önce İpekyolu Sunucu forumu ile ilgili hakkımda oluşan yanlış anlaşılmanın (benimle ilgisi olmamasına rağmen) 1.5 yıl sonra tekrar nüksetmesi ve şu anki süreçte "dosya çekmekle" suçlanmam, 10 yıllık dürüstlük vizyonuma aykırıdır.
  • Sonuç: Benim ne vsro.org (Miraç/Spare) ekibiyle ne de başka bir platformla şahsi bir problemim yoktur. Ben sadece kendi oyunlarını tasarlayan, arşivini toplulukla paylaşmayı seven bir geliştiriciyim. Kimsenin emeğine göz dikmedim, aksine bu sektörün barışçıl bir şekilde büyümesini temenni ediyorum.
  • 10 Yıllık Forum Geçmişi: kordon32 kullanıcı adıyla Elitepvpers gibi global platformlarda 01/01/2016 tarihinden beri üyeliği bulunan, 2015 yılından bu yana aktif olarak geliştiricilik yapan biriyim.
  • Elitepvpers Üyelik Link : TIKLA
bkkXb.png

.

Son düzenleme:
Konu: Mevcut Tartışmalar ve Şahsım Hakkındaki Yanlış Anlaşılmalar Üzerine

Merhaba arkadaşlar,

Son günlerde vsro.org ve JoymaxHub arasında yaşanan gerginliklerde ismimin ve paylaşımlarımın "içerik kopyalama" veya "taraf tutma" gibi ithamlarla anılmasından dolayı derin bir üzüntü duyuyorum. Bu camiaya 2015 yılında adım atmış, ilk editlerini Emulator 1.88 dosyalarıyla yapmış ve o günden bugüne 942 GB’lık devasa bir kişisel arşiv oluşturmuş biriyim.

Şu noktaların netleşmesini isterim:

• Arşiv ve Emek: Paylaştığım veya paylaşacağım içerikler, 2015’ten bu yana kapanan/açılan onlarca forumdan (Elitepvpers dahil), eski dostluklarımdan (Tuna gibi isimlerden 10 yıl önce aldığım prosedürler dahil) ve kendi geliştirmelerimden oluşan şahsi birikimimdir. Bu dosyalar anonimleşmiş vSRO kaynaklarıdır ve benim için bir "hırsızlık" değil, bir "miras" niteliğindedir.
  • Tarafsızlık: Ben bir forumun diğerine üstünlüğünü savunmak için burada değilim. vsro.org’un piyasaya vurduğu damgayı ve emeğini her zaman takdir ettim, yeni başlayanlara her zaman orayı önerdim. JoymaxHub tarafında ise sadece eski bir dostuma, yeni başladığı bu yolda elimdeki kaynaklarla destek olmak istedim. Bu, bir tarafa savaş açmak değil, sektöre içerik kazandırma çabasıdır.
  • Haksız Banlanma Süreci: Daha önce İpekyolu Sunucu forumu ile ilgili hakkımda oluşan yanlış anlaşılmanın (benimle ilgisi olmamasına rağmen) 1.5 yıl sonra tekrar nüksetmesi ve şu anki süreçte "dosya çekmekle" suçlanmam, 10 yıllık dürüstlük vizyonuma aykırıdır.
  • Sonuç: Benim ne vsro.org (Miraç/Spare) ekibiyle ne de başka bir platformla şahsi bir problemim yoktur. Ben sadece kendi oyunlarını tasarlayan, arşivini toplulukla paylaşmayı seven bir geliştiriciyim. Kimsenin emeğine göz dikmedim, aksine bu sektörün barışçıl bir şekilde büyümesini temenni ediyorum.
  • 10 Yıllık Forum Geçmişi: kordon32 kullanıcı adıyla Elitepvpers gibi global platformlarda 01/01/2016 tarihinden beri üyeliği bulunan, 2015 yılından bu yana aktif olarak geliştiricilik yapan biriyim.
  • Elitepvpers Üyelik Link : TIKLA
bkkXb.png

.
Hayır hayır dünyaları sipare yarattı. Sizde çaldınız xd

Niyetim konuya dahil olmak değil, kimse ile bugüne kadar bir problemde yaşamadım (manevi veyahut maddi) olarak. Herkes gibi Silkroad topluluk oluşumlarının bir çoğunda üyeliğim bulunuyordu.
Dün konunun neresinde olduğumu bilmeden, anlamadan (vsroorg) formundan uzaklaştırıldım.
Bu 2 foruma da bakıyorum oranın yöneticileri dahil burada premium üyeliklerle topluluğa katılmış durumda.
Sizler arasında ki durumu dahi bu konuları okuyarak duymuş durumdayım.

Bu konuya yorum yapma sebebim kesinlikle tartışmaların tarafı olmak değil sadece manevi kırgınlığımdan dolayıdır.
Bu forumların (vsroforum, vsro.biz) zamanından beri takipçisiyim, bir çok kaynaktan bir çok kullanıcının paylaşımlarından faydalandım.

Yine de bu konuya yorum yapmayacaktım fakat attığım mesajlara dahi geri dönüş alamadım, bu forumda dosthane yaklaşım olduğuna inandığımdan dolayı kendisininde bu konuyu incelediğini düşünerek.
Her ne kadar cevapsız olarak (vsroorg)'dan uzaklaştırılmış olsamda, bugüne kadar o forumun kaynaklarından yararlanmamıza sebep olan Spare hocamıza teşekkür ediyorum.

Kibir ve egonun hat safhada olduğu bu adı geçen platformla alakalı artık burada olanları orada tutmayacak gibi görünüyor. buradan herkese sesleniyorum bizim forumumuzda olan arkadaşlar istedikleri forumda moderatör veya başka bir yetkiye sahip olabilirler hattaha bir forum açtıklarında ellimizden gelen desteği sağlamakta isteriz. Hiç bir zaman benci olmadık kibir ve egonun kurbanı değiliz.

Burada Promaker ve destangraphic arkadaşlarıma bu forum konusunda teşfik eden kişi benim, Spare denilen şahısa bu konuyu açıklık getirmeye çalıştım kibir ve egosundan dolayı cevap vermeye erinmiş. Biz bu forumu açtığımızda kendi aramızdaki konuşmada miraçla ilgili problem yaşamayacağımız şekilde ilerlemeliyiz kelimesini Promaker ve destan graphic açıkça söylemiştir.

Diğer forumdan banlanan arkadaşlar için çok üzgünüm, belkide binlerce emeği çöpe giden arkadaşlar var. Ama unutmayın ki biz herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz elimizden gelen bir şey olursa destek olacağımızı bilin.

Spare konusuna gelecek olursak, artık işler çok çıkmaz noktalara gidiyor konu uzadıkça uzuyor ve bunu devam ettiriyor. Biz eğer bu forumdan bir kişiyi uzaklaştırır isek onun varlığına da ihtiyacımız olmaz. Bir kişiyi forumdan uzaklaştırıp konularını aktif tutmakda yanlıştır. Gerçek kişiler ve kendine güvenenler bu uzaklaştırmayı zaten böyle yapmaz varlıklarını da uzaklaştırır bu da erdem ve cesaret isteyen işlerdir.

Burada açıkça yapılan tehditler, veri gizliliğinin ihlalleri yapılmaktadır. "Spare" denilen arkadaş büyük sözler edip tahrik etmektedir.

Joymaxhub olarak yaptığımız ve söylediğimiz herşeyin arkasındayız. "Promaker" yanlız değil unutmayın. Sanal ortamlarda bu tarz diyalogların çok kolay telaffuz farkındayız ve seviyemizi yerinde koruyoruz.

TEŞEKKÜRLER. İYİ FORUMLAR DİLERİZ JOYMAXHUB

2,112Konular
3,010Mesajlar
552Kullanıcılar
BraulotelliSon üye
Geri